Приготування: Борошно пшеничне першого сорту з додаванням висівок 9:1
Цей рецепт неодноразово випробуваний нами ТОВ “Зерносвіт” – виходить смачний, щільний, темний хлібець.
Як і у всіх хлібопічках – пропорції продуктів і порядок закладання дуже важливі.
У цьому вам допоможуть мірний стакан, столова і чайна ложки.
Будьте уважні – дріжджі потрібні сухі наприклад (Саф-момент), які змішуються з борошном.
Отже, процес:
1. наливаємо воду в ємність для хліба, 200мл при температурі 40 С
2. вливаємо в воду рослинне масло, 2,5мірних ложки
3. засипаємо борошно з висівками, 3 мірних стакани
4. на борошно висипаємо цукор 2,5столових ложки; , сіль 1 чайну ложку і дріжджі 1,5 чайних ложки.
5. включаємо звичайний режим випічки хліба.
Через 3,5 години виймаємо готовий запашний хлібець.
Борошна повинно бути 600 грам. Можна додавати в борошно спеції, прянощі і посипати ними буханець перед початком випічки. Можна використовувати різні масла …
Вдалою випічки!